Why Search Terms Help Advertise About

ИСКАТЕ ЛИ ДА ПОЛУЧАВАТЕ ПАРИ ВМЕСТО SPAM?
Представяме ви нова услуга, с която ще забравите какво е SPAM

Димитър Добрев, мениджър на Second-Box


Защо мразим SPAM-а и как ще го спрем?
Как работи Second-Box?
Как да ползваме тази услуга?
Защо да използваме Second-Box?
Същото, но на кратко.
Отвори нова кутия.
 

Защо мразим SPAM-а и как ще го спрем?
    Стига вече! Не ви ли омръзна всичката тази реклама? На мен лично ми дойде до гуша да ме убеждават да си сменя телефона, праха за пране и колата. Рекламите ни заливат отвсякъде. По телевизията прекъсват любимото ви предаване, по радиото не ви оставят да слушате музика, билборди закриват градинките, на улицата ви дърпат за ръкава и ви убеждават: "Купи бе, бате, много е евтино."
    Дори вкъщи нямате покой. Отваряте пощенската си кутия и от там се посипват разноцветни листчета. След малко звъни търговски пътник и ви предлага китайска универсална отвертка. Накрая решавате да проверите своя e-mail и се оказва, че имате доста писма. Надявате се да е някой стар приятел, а вместо това се оказва, че някой умник е решил да рекламира вълшебно средство против оплешивяване.
    Как да се преборим с тази досада? Как да спрем рекламата? Това е трудно, защото в този бизнес се въртят милиарди долари. Друг е въпросът, трябва ли да се спира. Често рекламата е полезна. Може да научите за нова услуга или да разберете, че наблизо е отворен нов бар. Когато отваряте пощенската си кутия, е по-добре да намерите някоя реклама, отколкото да установите, че на никой не му пука за вашето съществувание.
    Не е ли по-добре да остане полезната реклама, а да се спре тази, която ви досажда? Не е ли по-добре рекламодателят да не пилее пари, за да прекъсва любимото ви предаване, а вместо това да плати на вас, за да отделите време и да се запознаете с предложения продукт?
    Истината е, че повечето рекламодатели ви плащат, макар и косвено, когато гледате тяхната реклама. Не забравяйте, че любимото ви предаване се излъчва именно благодарение на рекламата, която го прекъсва, а пък грозният билборд, който стои пред вашия прозорец, пълни бюджета на общината, а от там облекчава и вашия джоб.
    Има обаче едни рекламодатели, които не само, че не ви плащат нито пряко, нито косвено, а дори ви бъркат в джоба. Когато един спамър ви прати писмо, той ви отнема от времето, без да ви овъзмезди по никакъв начин, а дори ви кара да платите трафика, нужен за изтеглянето на това писмо. От сега нататък, ако някой иска да ви прати рекламно писмо, то той ще трябва ви плати за неудобството.
    Ако една фирма е решила да похарчи един милиард долара, за да може нейната реклама да стигне до 5 милиарда от населението на земята, то тогава за вас са отделени 20 цента. Е, ние ще ви помогнем да си получите тези пари. Освен това ще ви отървем веднъж завинаги от нежеланата електронна поща. Ще ви дадем един публичен e-mail адрес, на които ще може да ви потърси всеки, при това без да ви досажда. Вие не се боите от известност, нямате нищо против да ви пишат непознати, стига да са красиви и богати, да ви пишат приятни неща и да докажат, че писмото, което ви изпращат, е важно за тях и че не са от тези, които пишат на много хора с надеждата, че все някой ще се заинтересува.

Как работи Second-Box?
    След цялата тирада срещу рекламата, ще ви предложим един нов продукт. Съвестта ни е чиста, защото ви предлагаме нещо напълно безплатно. Не само, че няма да плащате за използването на тази услуга, но дори и ще получавате пари от нея. Единственото, което системата взима, е част от глобите, които вие събирате от досадниците. Това не прави услугата по-малко безплатна, защото е нормално, когато тя ви носи пари, да дадете част от тях за поддръжка на системата.
    Предлагаме ви да си отворите втори e-mail адрес в Second-Box. Този e-mail ще е защитен от SPAM с анти-SPAM такса, която вие сами определяте. (Аз съм се спрял на 10 цента за моята кутия, защото за тази сума съм готов да погледна произволно писмо.) Когато на Second-Box ви пише някой непознат, то той ще трябва да депозира исканата от вас анти-SPAM такса. След като получите писмото, вие трябва да решите дали това е полезна информация и да върнете парите, или да прецените, че писмото е досадно и да го глобите, задържайки сумата.
    Това, че сте защитили електронната си поща с анти-SPAM депозит не означава, че искате пари от хората, които ви пишат, защото щом не са досадници, то вие ще им върнете парите. Ако на някого му се наложи да вкара няколко цента в Second-Box, за да ви прати писмо, то това е един малък разход, подобен на този, който би направил ако ви бе пратил пощенска картичка. Изпращача на писмото, дори ще ви е благодарен, защото ще се запознае с единствения начин да се отърве от проблема наречен SPAM.
    Когато си отваряте нов адрес, отделете няколко минути да попълните информация за вас. Смисълът на това е да дадете шанс на непознати за вас хора да ви намерят и да се свържат с вас. Също така рекламодателите ще използват тези данни, за да ви изпращат полезна информация. Не се страхувайте от рекламата. SPAM-ът е вече минало. Ако започнете да получавате твърде много рекламни съобщения, то започнете да ги глобявате и те бързо ще намалеят. Не глобявайте полезните рекламни съобщения, защото така те ще спрат, а животът без реклама е скучен, също така както е досаден, когато рекламата е много.

Как да ползваме тази услуга?
    Не е нужно да затваряте старата си кутия, след като си отворите нова. Предполагам, че сегашният ви адрес е известен само на вашите приятели или че сте се прежалили и сте сложили адреса в някоя web страница и сега той е задръстен със SPAM. В първия случай продължавайте да държите адреса си в тайна, освен за приятелите, а непознатите нека използват втората кутия. Не е нужно да проверявате непрекъснато и двете кутии. Оставете първия си адрес в Second-Box и когато там се получи писмо, то ще ви бъде препратено към старата кутия. Така можете да си създадете втора кутия и да забравите за съществуването й до момента, в който на новия адрес ви пише някой непознат или някой ви изпрати реклама.
    Ако вече сте се прежалили и сте сложили адреса си в Internet, то ще ви препоръчам да сложите и новия адрес на същото място. Така хората, които искат да ви пишат, ще имат възможност да избират между двете кутии. Ако пишат на първата, рискуват писмото им да се изгуби в морето от SPAM, което бушува в нея. Ако изберат втората, то тогава рискуват да ги глобите като спамъри. Разбира се, ако това са сериозни хора, то те няма да се страхуват от тази възможност и дори ще сметнат, че е по-учтиво да ви предоставят възможността да ги глобите, ако сметнете, че ви досаждат.
    Може и да предпочетете да се откажете от старата си кутия и да ползвате единствено Second-Box. В този случай ще трябва да пренасочите писмата от старата си кутия към новата или ако това е невъзможно да предупредите всичките си приятели, че имате нов адрес. Освен това трябва да включите адресите на приятелите си в списъка на хората, които могат да ви пишат без да депозират исканата от вас анти-SPAM такса. Това няма да е проблем, ако имате Address book, а ако нямате, то сега е момента да си направите, събирайки адресите на приятелите си в Second-Box. Щом адресите на приятелите ви са въведени, то те няма да имат проблеми и ще могат да ви пишат свободно, както преди, дори може да не разберат, че пишат на защитен от SPAM адрес. Е, ако някой ви ядоса, винаги можете временно да го изключите от въпросния списък.
    Ако пожелаете, може да определите ключова дума и да приемате безпроблемно всички писма съдържащи тази дума в Subject-а. Ако направите тази ключова дума публична, то тя ще се праща като autoreply на всеки, който ви пише, но не е включен в списъка на приятелите. Последното може да бъде разбрано от някой от спамерите, но ако те станат твърде много, ще махнете или промените ключовата дума.
    Изпратете ми тестов e-mail на dobrev@2-box.com ако искате да видите какъв autoreply се праща, когато писмото се спира от анти-SPAM защитата. Не се притеснявайте, няма да ми досадите, защото аз няма да получа това тестово писмо.

Защо да използваме Second-Box?
    Защо си струва да използвате Second-Box? Защото това е глобалното село, за което толкова много се говори. Това е обществото, в което всеки може да се свърже с всеки. Досега беше невъзможно да се свържете с важна личност, дори и да имате основателна причина за това. Проблемът бе, че вие не знаете нито телефона, нито e-mail адреса на тази личност, а дори и да ги знаете, то вашето съобщение попада на секретарка, която обикновено отказва да ви свърже. Сега VIP персоните могат да си отворят e-mail адреси в Second-Box и да дадат възможност на всеки да им пише. Наистина, някои от тях може да определят анти-SPAM таксата си толкова голяма, че пак да е почти невъзможно лично да се контактува с тях, но ако имате основателна причина да ги потърсите и ако предполагате, че няма да ви таксуват като досадник, то може да им пишете, дори и ако исканият депозит е голям.
    Надяваме се ти, читателю, да си първата VIP персона, която си е отворила адрес в Second-Box. А и да не си първата, то бъди сигурен, че си една от VIP персоните, защото всеки човек е VIP. Всеки заслужава да получава красиви и приятни писма, вместо досадата на спамърите.